Voor professionelen

Collect & incasso

Wat als uw klant niet betaalt? Moet u wel procederen tegen debiteuren? Hoe kunt u, als CFO, in één oogopslag zicht krijgen op de status van uw debiteurenportefeuille? Vanuit onze expertise wagen wij ons aan een resultaatsprognose. Wij stellen de juiste vragen en stemmen onze werkwijze af op uw interne processen en noden. We nemen het persoonlijk. 

Uw team van experten

Collect & incasso

Wat wij voor jou
kunnen betekenen

En die persoonlijke aanpak betekent: een stap verder gaan. Wij leggen ons niet zomaar neer bij de eerste tekenen van oninbaarheid, maar onderzoeken meteen de recuperatiemogelijkheden. Ons team van experten graaft dieper waar anderen opgeven. En daar zijn we transparant in. Zo krijgt u online toegang tot al uw dossiers, zodat u steeds op de hoogte blijft en de status ervan kan raadplegen. 

Dat is ons engagement, dat is de ‘ConSenso-way’.

Subdisciplines

Beslag

Het kan u zomaar overkomen: een van uw klanten heeft financiële problemen en kan de openstaande rekening niet meer vereffenen. Als schuldeiser kan u beslag leggen op de (on)roerende goederen en inkomsten van deze debiteur. Maar hoe pakt u dat aan? En hoe zorgt u ervoor dat uw schuldenaar er niet vandoor gaat met het vermogen vóór de procedure is uitgesproken? 

 

Dankzij ConSenso hoeven dat niet úw zorgen te zijn. In overleg met de deurwaarder kan ons team van experten voor u de juridische procedure voor beslaglegging opstarten én opvolgen. Zo kunt u alsnog de aan u verschuldigde betaling bekomen.

Voorrechten & hypotheken

Wanneer meerdere schuldeisers tegelijk verhaal uitoefenen op het vermogen van een schuldenaar, kent de wet soms voorrang toe aan één van de schuldeisers. Dit kan om een algemeen voorrecht op alle goederen van de schuldenaar gaan, of om een bijzonder voorrecht op welbepaalde (on)roerende goederen. 

 

ConSenso onderzoekt steeds of u in aanmerking komt voor zo’n voorrecht. Hierdoor vergroten uw recuperatiekansen in een schuldeiserdossier aanzienlijk!

Collectieve schuldenregeling

Vaak worden we tijdens een inningsprocedure geconfronteerd met een collectieve schuldenregeling van de debiteur. Toch hoeft dit de zaak voor u niet ingewikkelder te maken. 

 

Uw vertrouwde ConSenso-team staat u nauw bij op vlak van aangifte en opvolging. Zit u zelf in de problemen en wenst u een collectieve schuldenregeling aan te vragen? Reken ook dan gerust op de hulp en het advies van uw ConSenso-expert.

Faillissementen

Wordt u als ondernemer geconfronteerd met betalingsmoeilijkheden? Wij analyseren uw dossier en bekijken of een faillissement al dan niet voorkomen kan worden. 

 

Gaat u als debiteur of handelaar failliet tijdens een lopende procedure? 

ConSenso is gespecialiseerd in het insolventierecht en begeleidt u persoonlijk bij de aangifte van het faillissement en de opvolging van het verloop. In sommige gevallen vragen we ook zelf het faillissement van de debiteur in een inningsprocedure aan.